Hemmeligheden bag et godt parforhold

Mange par lever som gode venner under samme tag, der har fælles venner og måske børn. Og engang imellem sex. De lever sammen uden rigtigt at være sammen. De bilder sig ind at det er helt normalt og at det er det man, efter 5, 10 eller 15 år, må forvente..

Hvad er hemmeligheden bag et livslangt, kærlighedsfyldt og passioneret parforhold?

Undersøgelser viser, at der er forskellige faktorer der spiller ind hos de parforhold, som efter mange år, fortsat er velfungerende.

(Du kan læse mine 9 bedste råd til et godt parforhold HER (åbner nyt blog-indlæg)

Nogle af kodeordene er bla at disse forhold indeholder en fascination af den anden, en hengivenhed for den anden, en følelse af at blive set, hørt, forstået og rummet af den anden og sidst men ikke mindst begær.

Men hvad skal der til for at disse faktorer stadig kan være til stede efter et årelangt parforhold med børn, arbejde, for lidt tid, skrantende økonomi og hvad der ellers kan udfordre parforholdet?

En af de vigtige aspekter i de parforhold, der fortsat indeholder ovenstående aspekter såsom begær og fascination er polaritet. Polaritet er et meget overset begreb i parforholdet. Polaritet betyder, meget kort fortalt og i denne sammenhæng, at manden får lov at være MAND og kvinden forbliver KVINDE. Det lyder måske meget enkelt tænker du….. meeeen det er det ikke altid.

I mange parforhold sker der nemlig følgende:
Kvinden bliver forelsket i sin MAND! Han er maskulin, går på jagt, drikker øller med vennerne og tager på spontane ture i Sveriges vildmark. SIKKE en mand, tænker hun – HAM må jeg have.

Manden bliver også forelsket i sin KVINDE! Han syntes hun er feminin, han glæder sig over at hun ses med veninderne og laver dejlig mad til ham. Hun går også til yoga, hun lytter til ham, hun er tilgængelig for ham seksuelt og når han har fixet skuret så får han et velfortjent blowjob. SIKKE en kvinde, tænker han. HENDE må jeg have.

Så får de børn sammen. Og hus. Og bil. Og en hund fordi det har man i en kernefamilie. Og sådan skal det være. Vi får også snart et nyt stort samtale-køkken i det nye hus. Det andet var ikke så pænt.

Men…. “det er bare ikke særlig fedt at være mig i det her dyre hus når du 2 ud af 3 dage kommer SÅ sent hjem” siger hun. Hun er træt efter en lang dag med ungerne. Hun glemmer, at MANDEN har været ude at hente forråd for at de overhovedet kan have råd til at bo i det dyre hus. Hun får det ikke anerkendt og manden føler sig hver dag mindre og mindre værdsat for sit hårde arbejde. Han tænker, at han hellere må aflyse weekendturen til Sverige med vennerne. “Det kan jeg jo heller ikke være bekendt overfor hende, sådan at være så lidt hjemme” tænker han. Stille og roligt bliver han mindre og mindre MAND.

Når nu hun alligevel ikke rigtig værdsætter ham, og han godt ved, at der højst sandsynligt ikke er chance for sex den aften, så kan han ligeså godt gå ud på værkstedet. Den samme gør han aftenen efter..
Han husker tilbage på dengang hun var KVINDE. Da hun gjorde sig umage, lyttede til ham og fik ham til at føle sig som en elsket og værdsat mand.

De går i seng hver for sig den aften. Hun lader lidt som om hun sover da han kommer op. Hun orker ikke at han lægger op til noget og samtidig så savner hun dengang de kunne snakke sammen i flere timer, da hun kunne putte sig i hans stærke arme og da han syntes hun var den smukkeste kvinde i hele verden.

De savner “dengang”.

Men det hele er blevet brunt nu. Ikke så farverigt mere. Hun længes efter følelsen at blive kastet op på køkkenbordet og blive taget af sin MAND og han længes efter at måtte gøre det.

De har glemt hengivenheden. De har glemt fascinationen. Og begæret er røget ud med børnenes badevand.

Men behøver det virkelig være sådan?

I mit næste blogindlæg kan du se mine 9 råd til at opnå et livslangt, kærlighedsfyldt, passioneret parforhold med ro, tryghed, lækkerhed, spænding, polaritet og hvor dybe samtaler og sex bare er en helt naturlig måde af det at være sammen på som par.

Du kan læse mine 9 bedste råd om faktorer der er til stede i et godt parforhold HER

Kærlig hilsen
Louise

page2image1406097776

 

Kontakt mig her